Unna Lehtipuu & Antti Mustakallio: Elämäsi paras puhe

Kustantaja: Alma Talent
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 224 s.

Täydellinen puhe ei synny sattumalta, vaan siihen on kaava – itse asiassa monia, ja ne höystetään persoonallasi. Tämä kirja kokoaa yhteen maailman tämän hetken vaikuttavimpien puheenkirjoittajien vinkit siitä, miten saat puheenvuoroosi iskevän rakenteen, koskettavan ja vaikuttavan sisällön. Antiikin ja modernin ajan parhaat teoriat esitetään ytimekkäästi ja notkeasti. Opit puheella vaikuttamisesta ja saat käytännönläheisiä työkaluja ja erilaisia helposti sovellettavia kaavoja ja malleja oman puheenvuoron ja myyntipuheen rakentamiseksi.

Ei enää yhtään puuduttavaa, paperinmakuista esitelmää vaan innostavia ja kohottavia puheenvuoroja!

Oma arvioni: Elämäsi paras puhe on tuore, inspiroiva ja yleistajuinen puhetaidon treenikirja jokaiselle, joka haluaa vakuuttaa kuulijansa ja kehittyä puheiden pitäjänä entistä paremmaksi. Se opastaa rakentamaan puheen, joka muistetaan hienoudestaan. Kirjassa puhetta luonnehditaan osuvasti voimansiirroksi puhujasta kuulijaan. 

Kirja tarjoaa konkreettisia työkaluja monenlaisiin tarpeisiin, on kyseessä sitten puhe suurelle yleisölle, puhe syntymäpäiväsankarille tai vaikkapa Zoom-palaveri. Teoksen keskeinen viesti on se, että puhujana voi kehittyä jatkuvasti, mutta se onnistuu vain puhumalla, ja tietysti myös huippupuhujia kuuntelemalla. Siihenkin tämä kirja tarjoaa runsaasti kiinnostavaa materiaalia. Siispä eläköön puhe!