Veera Salmi: Puluboin tähtimietteellinen kirja

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2021
Kuvittanut: Emmi Jormalainen
Sivumäärä: 126 s.

Ystäväni ufo, avaluusukkeli tai ihmisolio. Olen selvittänyt sinua valten, mitä Aulinko tekee, mitä mulmeli tekee ja mikä on maailman vaikein sana. Tiedän nyt kaiken liitelemisestä. 

Puluboi istuu Hakaniemen torin laidalla, tumman tähtitaivaan alla, ja miettii avaruutta. Kuinka suuri se oikein on, ja mitä kaikkea sinne mahtuu? Kun torille tupsahtaa uusi tulokas, joka pelkää kuhmuttajia ja vähän muutakin, Puluboi joutuu miettimään myös sitä, voivatko kaksi ihan erilaista oliota olla ystäviä. 

Mukana myös: Mulmeli, Linnunladan säännöt, Oletko elilainen vai samanlainen -testi

Oma arvioni: Puluboi seikkailee jälleen. Sen mieltä askarruttavat tällä kertaa isot, avaruuden kokoiset kysymykset. Sen on vaikea ymmärtää, miksi murmeli viihtyy pimeässä ja pelkää ihmisvilinässä. Kirjassa pohditaan viisaan humoristisesti, kuinka planeetta Maalle voisivat ilman faittia sopia niin taivaalla lentelevät linnut kuin maahan kaivautuvat eläimetkin. Kirjan tärkeänä opetuksena onkin se, että erilaisuutta voi oppia ymmärtämään. Kirjassa muistutetaan myös siitä, että on tärkeää pyytää anteeksi, jos on käyttäytynyt hölmösti ja loukannut toista. Puluboin ja hänen uuden ystävänsä touhujen seuraamisen lomassa lukija saa tietää myös hauskoja asioita maailmankaikkeudesta, kuten sen, että aikamoista vauhtia me tällä pallolla koko ajan pyörimme. 

Suosittelen tätä hauskaa kirjaa etenkin kaikille 5-9-vuotiaille lukijoille, mutta luulenpa vanhempienkin viihtyvän sen parissa vallan mainiosti.