Jill Santopolo: Kun sanat eivät riitä

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Englanninkielinen alkuteos: More than words
Suomentanut: Inka Parpola
Sivumäärä: 366 s.

Nina on aina tiennyt, kuka hänen pitäisi olla. Mutta kuka hän todella on? Sydämeenkäyvä romanttinen romaani surusta, rakkaudesta ja itsensä löytämisestä.

Nina on kunnon tytär ja hyvä tyttöystävä. Hänen isänsä on opettanut, että perhe, maine ja perintö ovat tärkeintä elämässä. Samoin ajattelee myös Ninan ihana, huomaavainen ja rehellinen poikaystävä Tim. Kun Ninan isä kuolee, hän jättää jälkeensä salaisuuden.

Kun Ninan koko todellisuus näyttää romahtavan, hän alkaa nähdä elämänsä miehet – isän, poikaystävän ja komean pomonsa Rafaelin – uudessa valossa. Pian hän löytää itsensä tienristeyksestä: yhdessä suunnassa on tuttu maailma, jota hän rakastaa, toisessa intohimo, joka voi kääntää hänen koko elämänsä nurin.

Oma arvioni: Tämä kirja osui lukulistalleni ihan sattumalta, kun sain sen kaverilta lainaksi. Aika harvoin tulee tällaista kirjallisuutta nykyisin enää luettua. Rakkaustarina oli lopulta varsin helposti "ennustettavissa", mutta onneksi kirjassa oli mukana myös joitakin yllätyksellisiä asioita. Kerronnan soljuvuus teki tekstistä nopealukuista. Mielestäni Kun sanat eivät riitä on kaiken kaikkiaan kepeähköä, tunteita pursuilevaa kesäluettavaa, jos helteen "sulattamat" aivot eivät jaksa kovasti raksuttaa.