Julia Pöyhönen & Heidi Livingston: Fanni ja suuri tunnemöykky

 

Kustantaja: Kumma
Julkaisuvuosi: 2020 (3. päivitetty painos)
Kuvittanut: Linnea Bellamine
Lukija: Jarkko Pajunen
Sivumäärä: 46 s.

Tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen harjoitteleminen

Fanni-norsu lähtee äitinsä kanssa kyläjuhliin innostuneena ja uteliaana. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Epäonnisen pallopelin jälkeen Fannin valtaa yhtäkkiä suuri tunnemöykky, jolle hän ei keksi nimeä. Fannia hävettää, ja hän tuntee olevansa erilainen kuin muut. Äiti antaa Fannille tehtävän, jonka avulla Fanni huomaa, että tunteita on kaikkialla. Onnistuuko Fanni sulattamaan tunnemöykyn?

Oma arvioni: Kirjan sympaattisen tarinan avulla lapset voivat harjoitella erilaisten tunteiden tunnistamista ja niiden nimeämistä. Tämä onkin tärkeä pohja kaikkien muiden tunnetaitojen kehittymiselle. Tämä värikkäästi ja ilmeikkäästi kuvitettu tarina on aikuisillekin hyvä muistutus tunteiden sanoittamisen tärkeydestä. Tätä kuvaäänikirjaa kuunnellessa selviää erinomaisesti, kuinka paha mieli kaikkoaa, kun ikävistä tunteistaan kertoo jollekin, ja myös ilo kannattaa jakaa ystävien kanssa. Kaikenlaisia tunteita tarvitaan. 

Jos tunnetaitokasvatus kiinnostaa, kannattaa tutustua Fanni-sarjan muihinkin tuotteisiin. Kirjat sopivat 4 - 7-vuotiaille lapsille.