Kati Reijonen: Vastustamaton - Älä torju hyviä asioita elämässäsi

 

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2021Viisas ja viihdyttävä tietokirja onnen ja mahdollisuuksien vastustamisesta ja vastaanottamisesta.

Jokainen vastustaa ikäviä asioita, mutta torjumme valitettavasti myös kaikkea hyvää: menestystä, rakkautta ja onnea. Miksi teemme niin, mitä pelkäämme, emmekö uskalla edes yrittää? On surullista vastustaa elämän monia mahdollisuuksia.

Vastustamaton kertoo vastustamisen eli resistenssin monista muodoista arkiasioiden välttely-yrityksistä merkittävien mahdollisuuksien torjumiseen. Buddhalaista ajattelua, juutalaista mystiikkaa, aivotutkimusta ja omia kokemuksiaan taitavasti yhdistämällä Kati Reijonen osoittaa, miten paljon asioiden torjuminen vaikuttaa tekemisiimme. Moni katuu kuolinvuoteellaan tilaisuuksia, joita hän elämänsä aikana syyttä suotta vastusti.

Vastustamisen vastakohta on antautuminen. Se on levollisuutta ottaa vastaan se, mitä on tarjolla. Antautumisen ratkaisu on yksinkertainen, mutta se ei välttämättä ole helppo.

Oma arvioni: Tämä Kati Reijosen uusin kirja on täynnä kiinnostavaa ja ajatuksia herättävää pohdintaa elämän tarjoamien mahdollisuuksien vastustamisesta. Kunpa osaisimmekin antaa enemmän tilaa onnelle, uteliaisuudelle ja rakkaudelle. Silloin elämämme olisi kerrassaan vastustamatonta, eikä meidän oli tarvetta katua elämättä jäänyttä elämää.