Sirkku Ruutu: Coachin työkalupakki

 

Kustantaja: Alma Talent
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 212 s.

Coachingin rooli korostuu, kun organisaatiot hakevat itseohjautuvuutta ja oman työn johtamista. Muuttuneessa työelämässä tarvitaan uudenlaista tapaa ajatella, säädellä omaa energiaa, johtaa ja olla vuorovaikutuksessa. Ne ovat taitoja, jotka vaativat treenaamista – ja coachingia.

Näihin uuden ajan työelämävalmiuksiin pureudutaan tässä kirjassa käytännönläheisesti – siten, että jokainen voi kirjan luettuaan edistää työyhteisönsä hyvinvointia tietoisilla vuorovaikutusvalinnoilla. Coachin työkalupakki antaa välineitä ratkaisukeskeiseen valmentamiseen ja ihmisten johtamiseen muuttuvassa työympäristössä. Keskeistä on työntekijän kykyjen optimointi, piilevän potentiaalin löytäminen, tietoiset vuorovaikutusvalinnat sekä hyvinvoiva työyhteisö, joka kokee työnsä merkitykselliseksi.

Oma arvioni: Tämä käytännönläheinen ja monipuolinen kirja esittelee lukijalle ratkaisukeskeisen coachingin periaatteita ja hyödyllisiksi havaittuja menetelmiä. Se tarjoaa coachille konkreettisia työkaluja asiakkaita arvostavan vuorovaikutuksellisen prosessin toteuttamiseen ja asiakkaiden toimijuuden vahvistamiseen. 

Uskon tämän kirjan olevan erityisen hyödyllistä luettavaa etenkin aloitteleville coacheille. Tartun siihen varmasti usein itsekin, sillä olen juuri aloittanut oman matkani Positive Psychology Coachiksi. Luvassa saattaa siis olla muutakin teemaan sopivaa kirjallisuutta, vaikka en kaikesta ko. koulutuksen aikana lukemastani tänne lukupäiväkirjaan toki kirjoitakaan.