Antti Ervasti & Matti Pikkujämsä: Yksi näistä hetkistä – 100 ajatusta yksinäisyydestä ja yksinolosta

 

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 217 numeroimatonta sivua

"Pienikin määrä positiivista toimintaa torjuu yksinäisyyden tunnetta."

Yksinäisyys koskettaa meitä kaikkia jossain elämänvaiheessa. Monelle se on elämänpituinen matka. Tämä kirja on tekijöidensä näköinen luomus koskettavasta aiheesta, yksinäisyydestä ja yksin olemisesta. Se tekee näkyväksi ilmiötä, joka jää helposti huomaamatta ja herättelee miettimään, miten meistä jokainen voisi vähentää yksinäisyyteen usein liitettävää häpeän leimaa. 

Yksi näistä hetkistä on osuvasti kuvitettu ja sanoitettu kanssaelämiskirja kansainvälisen suosion saavuttaneen CupOfTherapyn tekijöiltä. 

Oma arvioni: Upea kirja, joka on täynnä viisaita sanoja ja toinen toistaan koskettavampia piirroksia. Kirja osoittaa mainiosti sen, että yksinäisyyttä on monenlaista, ja jokainen kokee yksinäisyyden omalla tavallaan. Kirjassa kuljetaan läpi elämänkaaren ja tarjotaan lohtua, rohkaisua ja voimaannuttavia vinkkejä yksinäisyyden voittamiseen. mutta toisaalta siinä kannustetaan myös kokemaan yksin olemisen iloja. Vaikka yksinäisyys vakava asia onkin, teoksen sympaattiset eläinhahmot tuovat kirjaan myös ripauksen lämmintä huumoria.  Mielestäni tämä kokonaisuus tekee mielen maisemia näkyväksi todella puhuttelevalla tavalla, olemme sitten matkalla syvemmälle itseemme tai lähemmäs toisiamme.  Jos etsit kirjaa, joka antaa ajateltavaa pitkäksi aikaa, tässä on yksi loistava vaihtoehto. Ja tämän kirjan sanoma ei lukemiskerroista kulu.

Suosittelen tätä hienoa CupOfTherapy-uutuutta todella lämpimästi kaikille omasta ja kanssaeläjiensä hyvinvoinnista kiinnostuneille. Kerrassaan osuva kirjavalinta blogini 15-vuotispäiväksi.