Juha Siira & Mikael Saarinen: Tunteet kehossa – Ymmärrä mitä kehosi kertoo

 

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 130 s.

Malta kuunnella kehoasi, opi vaikuttamaan mielentilaasi

Hartioita kiristää, ohimoilla jyskyttää, stressivatsa vaivaa. Jännittää niin, että melkein vapisuttaa. Riemastuttaa ja tekee mieli hyppiä ilosta. 

Tunteet ilmenevät kehossamme. Keho kertoo meille asioita, joita emme muutoin ehkä huomaisi. Kehon kautta voimme myös vaikuttaa mieleemme ja toisiin ihmisiin – jo yksinomaan asentomme on viesti tunnetilastamme sekä itsellemme että muille.

Tunteet kehossa on kirja jokaiselle, joka haluaa voida paremmin ja vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Teos avaa kehon ja tunteiden moni-ilmeistä vuorovaikutusta. Mukana on myös hyödyllisiä harjoituksia, jotka johdattavat kuuntelemaan kehoa ja opastavat vaikuttamaan kehollisesti omaan oloon. 

Oma arvioni: Tämän tuoreen kirjan tavoitteena on nostaa keho ja sen kokemukset takaisin valokeilaan järkemme rinnalle. Kehoa kun voidaan pitää eräänlaisena kokemusten kotina. Kehomme kertoo meille vaikka mitä, kunhan vain pysähdymme kuuntelemaan sitä.

Kirjan esimerkit ja etenkin siinä olevat harjoitukset herkistävät lukijaa aistimaan aiempaa tarkemmin kehon tuntemuksista ja asennoista, mitä hänelle itse asiassa kuuluu ja tunnistamaan niistä myös läheisten ihmisten tunnetiloja. Kirjassa opastetaan, kuinka voimme vaikuttaa kehollisesti kokemusmaailmaamme ja parantaa samalla myös elämänlaatuamme.