Katri Kirkkopelto: Molli ja salaperäinen Suttu

 

Kustantaja: Lasten Keskus
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 32 s.

Molli rakastaa kotiaan. Koti on oma paikka ja turvallinen pesä, mutta nyt siellä on alkanut tapahtua jotain salaperäistä. Tavarat vaihtavat paikkaa, ja sotkuisia pieniä jalanjälkiä ilmestyy sinne tänne. Ja miksi ihmeessä joka paikasta löytyy ruusunmarjan siemeniä? Molli ja Pikku Sisu alkavat selvittää outoa arvoitusta. Tarvitaan suuria etsiväntaitoja, hiukan naamiaistumista... ja jokunen tuumaustauko. 

Seikkailun aikana Molli joutuu pulmalliseen tilanteeseen: Mitä tehdä, kun itsellä on viipyilevät varpaat, mutta toisella vilkkaat varpaat? Voidaanko silti olla ystäviä? 

Rakastetun Mollin pieni suuri seikkailu kertoo erilaisista temperamenteista, ystävyydestä ja siitä, kuinka uudet tutut muuttavat maailmaamme aina hiukan. 

Oma arvioni: Uusin Molli-kirja on hieno tarina oman tilan merkityksestä ja erilaisista temperamenteista. Jokainen on omanlaisensa ja sellaisenaan arvokas. Kun kunnioitamme toistemme yksilöllisiä ominaisuuksia ja tarpeita, voimme tulla toimeen keskenämme. Ja kun tutustumme vieraaseen tarkemmin, tullaan tutummiksi ja kenties jopa ystäviksi.

Suosittelen lämpimästi kaikille Mollin ystäville. 💓