Suvi Bowellan: Kiltin tytön voimakirja

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 240 s.

Vapaudu liiasta kiltteydestä

Kiltiksi tytöksi kasvanut kokee usein kiltteyden haittaavan elämäänsä aikuisenakin. Miten liiasta kiltteydestä pääsee ja mitä hyvää muutoksesta seuraa? Kirjan avulla voi opetella tervettä itsekunnioitusta ja selkeitä rajoja, tarvitsematta muuttua itsekeskeiseksi ja ikäväksi ihmiseksi. Kun oppii kohtelemaan itseään hyvin, alkaa löytää elämästä enemmän iloa, vapautta ja nautintoa. 

Oma arvioni: Suvi Bowellan puhuu tässä naisia voimaannuttavassa ja elämänmakuisessa kirjassaan ennen kaikkea itsensä arvostamisen tärkeydestä. Siinä on hänen mukaansa kysymys pienistä arkisista teoista, kuten itsensä kuuntelemisesta ja huomioon ottamisesta. On ensiarvoisen tärkeää huolehtia perustarpeistaan ja oppia kohtelemaan itseään ystävällisesti. 

Kirja kannustaa tutkailemaan omia tunteitaan ja toiveitaan.rehellisesti Samalla saattaa löytää itsestään haitallista ykikiltteyttä. Lohdullista on, että siitä on mahdollista päästä eroon, jos on valmis tekemään töitä itsensä kanssa. On muun muassa päässtettävä irti rajoittavista uskomuksista ja opeteltava sanomaan ei. 

Suosittelen kirjan lukemista asioita pohdiskellen lämpimästi kaikille itsensä liian kilteiksi tunnistaville naisille ja muillekin kiltteydestä kiinnostuneille. Kirjasta saa voimaa myönteisen muutoksen toteuttamiseen.