Thom Bond: Myötätunnon kirja – Tarkoitettu jokaiselle, joka kaipaa lisää myötätuntoa elämäänsä ja maailmaamme.

 

Kustantaja: Viisas Elämä
Julkaisuvuosi: 2022
Englanninkielinen alkuteos: The Compassion Book: Lessons from The Compassion Course (2017)
Suomentanut: Risto Heikkinen ja Janni Kotilainen
Sivumäärä: 340 s. 

Myötätunnon kirja sopii jokaiselle, joka haluaa löytää syvemmän yhteyden itseensä sekä muihin ihmisiin.

Myötätunnon kirja on opas myötätuntoisempaan elämään ja ajattelutapaan. Kirja esittelee teoriassa ja käytännössä, miten elämään saa lisää empatiaa ja ymmärrystä. Esimerkit auttavat ymmärtämään, miksi tunteet ja tarpeet ovat elintärkeitä. Myötätunnon kirjan harjoitukset auttavat tuomaan lisää myötätuntoa rikastuttamaan arkea. Harjoitukset myös parantavat kommunikaatiota sekä suhdetta itseemme ja muihin. 

Myötätunnon kirjan teemoja ovat muun muassa:

  • Empatia muita ja itseä kohtaan
  • Tunteiden rooli elämässä
  • "Ei:n " sanominen rakentavasti
  • Hedelmällisen dialogin rakentaminen
  • Vihan ymmärtäminen
  • Omien ja muiden tarpeiden hyväksyminen

Kirjan kirjoittanut Thom Bond on työskennellyt jo 20 vuotta rauhanomaisen ja myötätuntoisen kommunikaation parissa. Hän on The New York Center for Nonviolent Communicationin perustaja ja johtaja. Hän on luonut myös The Compassion Coursen, jonka oppeihin Myötätunnon kirja perustuu.

Oma arvioni: Jos kaipaat lisää myötätuntoa elämääsi, tartu tähän valaisevaan teokseen. Se auttaa sinua parantamaan ihmissuhteitasi. Kirjassa keskitytään väkivallattoman vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Teoksessa on koskettavia tarinoita myötätunnon voimasta ja monenlaisia tehtäviä, jotka lisäävät tietoisuutta niin omasta käyttäytymisestä, tarpeista kuin toiveistakin. Harjoitukset auttavat sekä ymmärtämään itseämme paremmin että tulemaan paremmin ymmärretyiksi