Antti S. Mattila: Ratkaisu: Ajattele toisin

 

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 213 s. 

Opas kaikille oman ajattelunsa kehittäjille kertoo, miten mennä boksin ulkopuolelle, poistua kuplasta, päästä noidankehästä tai kohdata ongelmia. 

Antti S. Mattila johdolla opit ratkaisemaan ongelmat käyttäen hyväksi näkökulman vaihtamisen taitoa. Elämässä eteen tulevien tilanteiden tarkastelu yllättävistäkin näkökulmista on jo antiikin stoalaisten suosima metodi, joka auttaa ongelmien luovassa ratkaisussa työ- ja yksityiselämässä, kasvattaa henkistä sopeutumiskykyä, helpottaa kaikkea sosiaalista kanssakäymistä ja on avain onnellisempaan ja pidempään elämään. Tutkitusti. Ratkaisu: Ajattele toisin on Näkökulman vaihtamisen taito -teoksen laajennettu laitos. 

Oma arvioni: Tässä uudistetussa teoksessa esitellään monipuolisesti näkökulman vaihtamisen historiaa ja valotetaan perusteellisesti kyseisen tärkeän onnellisuustaidon määrittelyä. Uudelleen ajattelemisella (reframing) ja näkökulman vaihtamisella on tärkeä rooli psykoterapiassa ja ratkaisukeskeisessä filosofiassa, joten Mattila esittelee teoksessaan lukuisia esimerkkejä niiden parista. Lisäksi näkökulman vaihtaminen kytketään nyt esimerkiksi rohkeuteen, huumoriin ja ongelmien ratkaisemiseen. Näin ollen näkökulman vaihtamisesta voi hyötyä ihan jokainen. Niinpä voin suositella tähän kirjaan tutustumista lämpimästi sinullekin. Aina on mahdollista ajatella toisin.