Rick Pastoor: GRIP – Näin hallitset viikkoasi, vuottasi, elämääsi

 

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2021
Käännetty englanninkielisestä laitoksesta Grip. The Art of Working Smart (and Getting To What Matters Most)
Suomentanut: Suvi Kauppila
Sivumäärä: 301 s.

Supersuosittu ajankäyttöopas siirtää sinut pelkääjän paikalta kuskiksi.

Käytännönläheinen GRIP selättää työkaaoksen fiksuin keinoin. Voit hallita työtäsi tehokkaalla organisoinnilla, hyvillä valinnoilla ja päätöstesi säännöllisellä arvioinnilla. Suunnitteluun satsatut minuutit palkitsevat monin kerroin: tiedät, mitä teet, ja vapaalle jää enemmän aikaa. 

Älykkään kalenterin ja toimivien työlistojen hallinnasta GRIP etenee vuosisuunnitelmiin ja koko elämään: mikä sinua sytyttää, mitä tavoittelet, mitä ei kannata enää jatkaa. Kymmenet käytännössä kokeillut ideat tukevat isoja päämääriä ja mullistavat arkesi. 

GRIP ei päästä helpolla mutta innostaa pohtimaan prioriteetteja, varaamaan aikaa tärkeimmille töille ja poimimaan käyttöön nerokkaita ideoita, kuten perjantain yhteenvedot ja tapaamiset rikoskumppanin kanssa. 

GRIP sopii niin opiskelijalle, yritysjohtajalle, itsensä työllistävälle kuin meilitulvan uuvuttamalle. Eli meille kaikille. 

Oma arvioni: Tässä aivotutkimukseen pohjautuvassa teoksessa esitellään työnteon ja suunnittelun malli, jonka avulla on mahdollista hallita paitsi yksittäistä työelämää niin myös koko elämää. No, tosiasiahan on, että elämäänsä on mahdollista hallita vain jossain määrin. Vaikka kirja lupaakin kenties hieman liikaa, Pastoor ei kuitenkaan tarjoa ideoitaan ja menetelmiään ainoina oikeina vaihtoehtoina. Näin ollen kirjaa oli mukava lukea. Itse koen saaneeni siitä hyviä vinkkejä etenkin ajankäytön hallintaan.Jos siis kaipaat apua esimerkiksi itsesi johtamiseen, käytä aikaasi tähän inspiroivaan teokseen tutustumiseen. Uskon, että se kannattaa.