Torey Hayden: Näkymätön tyttö

 

Kustantaja; Otava
Julkaisuvuosi: 2022
Englanninkielinen alkuteos: The Invisible Girl (2021)
Suomentanut: Jussi T. Kivi
Sivumäärä: 286 s.

Rakastetun psykologi-kirjailijan riipaiseva tositarina empatian korjaavasta voimasta.

Eloise on vilkas ja herttainen nuori. Hänessä näkyy kuitenkin jälkiä lapsuudessa koetusta väkivallasta ja heitteillejätöstä. Kun Eloise alkaa karkailla sijaisperheestään ja todellisuuden rajat vaikuttavat hämärtyvän hänen mielessään, tytön kanssa työskentelevät sosiaalityöntekijät ovat  ymmällään. 

Kun Torey Hayden ottaa Eloisen hoidettavakseen, hän toivoo, että hellä huolenpito voisi palauttaa tytön jälleen todellisuuteen. Ei kuitenkaan ole helppoa muodostaa yhteyttä lapseen, joka on jo kertaalleen menettänyt uskonsa ympäröivään maailmaan. 

Torey Haydenin uusin teos on koskettava tositarina kovia kokeneesta teinitytöstä. Kirjassa kerrotaan rehellisesti siitä, kuinka vaikeaa on tietää, keneen voi oikeasti luottaa. Vaikka näkyväksi tuleminen ei olekaan helppoa, tämä riipaiseva tarina on kuitenkin hieno osoitus siitä, ettei toivoaan kannata koskaan menettää. Oleellista on, ettei yhtäkään lasta tai nuorta jätetä vaikeiden kokemustensa kanssa yksin. He ansaitsevat tulla kuulluiksi ja tarvitsevat selviytyäkseen ehdottomasti kaiken mahdollisen tuen. Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi etenkin kaikille erityisnuorten kanssa työskenteleville.