Christina Hunger: Kuinka Stella oppi puhumaan

 

Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: 2022
Englanninkielinen alkuteos: How Stella Learned to Talk
Suomentanut: Varja Arola
Sivumäärä: 256 s.

Uskomaton, vallankumouksellinen tositarina siitä, miten voi opettaa koiraansa puhumaan. Puheterapeutti Christina Hunger on opettanut koiransa Stellan kommunikoimaan käyttäen apuna yksinkertaisia tassunkokoisia nappeja, jotka on yhdistetty eri sanoihin.

Kuinka Stella oppi puhumaan on osaksi muistelmateos ja osaksi opaskirja. Se on kertomus Christinan ja Stellan yhteisestä matkasta, joka alkoi ensikohtaamisesta ostoskeskuksen parkkipaikalla ja jatkui siihen päivään, kun Stella "sanoi" ensimmäisen sanansa, ja muihin läpimurtoihin sen jälkeen. Kirja avaa myös tekniikoita, joita Christina on käyttänyt opettaessaan Stellaa. Ne on jaettu yksinkertaisiin vaiheisiin ja helposti toteutettaviin askeliin, joiden avulla kuka tahansa koiranomistaja voi alkaa kommunikoida lemmikkinsä kanssa.

Oma arvioni: Olipa kiinnostava ja inspiroiva tarina. Kirja osoittaa mielestäni mainiosti sen, että koira todellakin ymmärtää puhetta. Jos olet koiraihminen ja haluat tietää, miten Stella oppi puhumaan, lue tämä hyviä vinkkejä koiran ja ihmisen väliseen vuorovaikutukseen antava teos.