Toni Raiten-D'Antonio: Samettipupun periaatteet – Tule siksi joka olet

Kustantaja: Arkki
Julkaisuvuosi: 2007
Englanninkielinen alkuteos: The Velveteen Principles: A Guide to Becoming Real; Hidden Wisdom from a Children's Classic (2004)
Suomentanut: Päivi Holmberg
Sivumäärä: 195 s.

 

Lastenkirjaklassikon hiljaista viisautta

Olipa kerran samettipupu, joka oppi, että uusi ei ole välttämättä vanhaa parempi...
että vanhan keinuhevosen viisaus voi muuttaa maailmaa...
että rehellinen ystävyys ja empatia ovat kultaa kalliimpia...
että hyvä kirja voi tehdä maailmasta paremman...
ja että rakkaus tekee meidät aidoiksi. 

Kahdestikin suomennettu klassikkosatu, Margery Williamsin Samettipupu, auttaa meitä aloittamaan matkan kohti aitoa itseämme. Satu on psykoterapeutti Toni Raiten-D'Antonion lähtökohtana, kun hän kertoo, kuinka tavoittaa oma sisin olemuksensa. Tärkeintä on löytää sisäinen kauneus, joka on meissä jokaisessa. Sisäinen kauneus löytyy, kun lakkaa tavoittelemasta ulkoapäin annettuja malleja ja antaa omimmalle itselleen tilaisuuden tulla esiin. 

Oma arvioni: Olipa mainio kirja juhlistaa valmistumistani positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen valmennuksen asiantuntijaksi. Kirja muistuttaa viisaasti muun muassa siitä, kuinka oleellista on olla aina aito oma itsensä mitään esittämättä. On myös tärkeää osoittaa myötätuntoa niin itselleen kuin toisillekin ja olla kiitollinen kaikesta siitä hyvästä, mitä elämässä on tässä ja nyt. Helppoa se ei välttämättä ole, mutta se kannattaa. Tämä kirja on täynnä arvokkaita oppeja ihan jokaisen ihmisen elämänmatkalle. 

Jos haluat lukea elämänfilosofiaa, tartu tähän lukijaystävälliseen ja sympaattisen taustatarinan omaavaan hienoon teokseen. Se saa lukijansa ajattelemaan.