Nina Lyytinen & Sirpa Pääkkönen: Ole oma pomosi – Virtaa työhön ja vapaalle

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2022
Sivumäärä: 227 s.

Inspiroiva selviytymisopas moderniin työelämään.

Kiihtyvä työtahti, muutokset työssä ja etätyö verottavat työntekijän voimavaroja. Siksi itsensä johtaminen on välttämätön taito. Se tarkoittaa viisaita valintoja työssä ja arjessa: suunnittelua, työpäivän tauottamista ja riittävää lepoa.

Miksi stressitilanteessa toinen sulkeutuu ja toinen puhua pulputtaa?

Havainnolliset harjoitukset auttavat tunnistamaan, mikä kuormittaa ja mistä saada energiaa. Kirjan esimerkkitarinassa ultrajuoksija kertoo, miten hän on löytänyt kiireiseen elämäänsä rauhan ja tasapainon.

Oma arvioni: Tämä kirja muistuttaa meitä lempeästi siitä, kuinka tärkeää on huolehtia omasta hyvinvoinnista, jotta myös työssä jaksaa paremmin. Kirja on helposti lähestyttävää ja hyödyllistä luettavaa kaikille, jotka haluavat löytää itselleen sopivia ratkaisuja, jotka auttavat selviytymään liikaa kuormittumatta tämän päivän hektisessä työelämässä. Kirjassa puhutaan monipuolisesti niin itsetuntemuksen tärkeydestä, työelämän vaatimuksista ja haasteista kuin palautumisen välttämättömyydestäkin. 

Kirjan ydinajatuksena onkin itse asiassa se, että ihminen itse on tärkein työkalunsa. Tasapaino työn ja muun elämän välillä on mahdollista saavuttaa, kunhan omaa persoonallisuutta, itselleen tärkeitä asioita ja ajankäyttöään pysähtyy aidosti pohdiskelemaan. Tätä kirjaa lukiessani mietin jälleen kerran, miten voisin muuttaa joitakin asioita, jotta virtaa ja aikaa  jäisi jatkossa enemmän muuhunkin kuin työhön.