Petri Pirkola & Jaakko Seppälä: Pedro Paella ja Espanjan erikoisuudet

 

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2022
Sivumäärä: 56 s.

Pedro Paella ja Espanjan erikoisuudet on hulvattoman hauskasti kirjoitetun ja kuvitetun matkaopassarjan avausteos. Alakouluikäisille ja kaikille lapsenmielisille suunnattu kirja esittelee kattavasti koko Espanjan tuoden esille konkreettisia kohde-esittelyjä sekä läpileikkauksen mm. historiasta, luonnosta ja kulttuurista – erikoisia faktoja unohtamatta. Kyllä Pedro tietää, mikä lapsia kiinnostaa!

Espanja on pitkäaikainen kestosuosikki suomalaisten lapsiperheiden lomakohteena. Mahdatko kuitenkaan tietää, että pääkaupunki Madrid on myös Espanjan maantieteellinen keskipiste? Tai, että Barcelonassa on suklaamuseo, jonka pääsylippuun sisältyy suklaapatukka! Pedro Paella opettaa myös espanjan kielen perussanastoa sekä esittelee perinteisiä ruokia lapsikokkaajille soveltuvien reseptien muodossa.

Kirja sopii mainiosti sekä mukaan otettavaksi matkaoppaaksi että kotisohvalla tutkiskeltavaksi.

Oma arvioni: Onpa hienoa, että lapsille on kirjoitettu ihan oma matkaopas. Opas kertoo monipuolisesti ja hauskasti muun muassa Espanjan historiasta, kulttuurista ja luonnosta. Oppaasta jokainen löytää varmasti kiinnostavia kohteita, mikäli lomamatka suuntautuu tähän churrojen ja flamencon maahan. Matkaa odotellessa ja "retkiohjelmaa" suunnitellessa voi vaikkapa kokkailla herkullisia tapaksia oppaan ohjeilla tai opetella muutaman sanan espanjaa.