Kirjaesittely: Päivi Montgomeryn Työnhaun psykologia auttaa unelmien työpaikan löytämisessä

Kustantaja: Readme.fi
Julkaisuvuosi: 2022
Sivumäärä: 255 s.Päivi Montgomeryn kirjoittama Työnhaun psykologia on käytännönläheinen, mutta samalla vankasti psykologiseen tietoon pohjautuva opas kaikille, jotka etsivät unelmiensa työpaikkaa. Teos on monipuolinen paketti, joka tarjoaa työnhakijoille eväitä niin omien vahvuuksiensa kartoittamiseen, hyvän CV:n laatimiseen kuin erilaisiin työhaastatteluihin valmistautumiseenkin. Kirjan ääreen on hyvä pysähtyä miettimään omia uskomuksiaan ja ajatuksiaan, jolloin mahdollisuudet menestyä työnhaussa paranevat todennäköisesti huomattavasti. 

Vaikka teos onkin suunnattu ensisijaisesti työtä etsiville, antoi se paljon ajateltavaa myös minulle, joka luin kirjaa ensisijaisesti satunnaisen rekrytoijan silmin. Eri näkökulmat yhdistyivät tässä oppaassa mielestäni varsin luontevasti. Se onkin arvokasta, sillä näin eri osapuolet voivat ymmärtää toisiaan entistä paremmin. Itse sain oppaasta ideoita ennen kaikkea työpaikkailmoitusten kirjoittamiseen ja oman LinkedIn-profiilini kehittämiseen. Pidin kirjassa kovasti siitä, ettei asioista puhuttu liian vakavasti, vaan asiapitoisessa tekstissä oli mukana sopiva ripaus huumoria.  Kirjaa oli itse asiassa ilo lukea. Minua ilahdutti sekin, ettei teoksessa unohdettu ns. työnhaun erityistilanteitakaan. Kunpa työnantajat osaisivat nähdä entistä paremmin sen, että myös esimerkiksi eri tavoin vammaisilla ihmisillä on kykyjä ja halua tehdä töitä. Meissä on paljon potentiaalia ja vamman varjoon jääviä vahvuuksia. 

Jos etsit työtä, mutta moni työnhakuun liittyvä asia mietityttää, lue tämä kirja, niin saattaa hyvinkin käydä niin onnellisesti, että löydät oman paikkasi työelämässä. Usko siihen, että onnistut.