Leena Ståhlberg: Kohti omannäköistä yrittäjyyttä – Omaelämäkerrallinen ja valmentava opas yrittäjyyttä harkitsevalle ja yrittäjäksi aikovalle

 

Kustantaja: Basam Books
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 292 s.

Minustako yrittäjä? Pärjäänkö taloudellisesti? Miten siedän epävarmuutta? Mistä unelmoin yrittäjänä? Mitä minulle merkitsee omannäköinen yrittäjyys? 

Leena Ståhlberg teki rohkean urahyppäyksen jättäessään eläkevirkansa ja heittäytyessään yksinyrittäjäksi aivan uudelle alalle. Omakohtainen teos päästää lukijan mukaan tälle matkalle: aina yritysidean syntymisestä liiketoiminnan alkuvaiheisiin. 

Rehellinen päiväkirjakerronta avaa lukijalle yrittäjäksi ryhtyvän mielen sisäistä myllerrystä innostuksineen ja epävarmuuksineen. Valmennukselliset osiot pureutuvat teemoihin, joista jokainen yritystoiminnasta kiinnostunut voi ammentaa lisätietoa ja asiantuntijan vinkkejä. Teoksen pohdintatehtävät haastavat lukijaa selvittämään omia vahvuuksiaan, mahdollisuuksiaan ja haaveitaan yrittäjänä, sekä rohkaisevat ottamaan ratkaisevia askeleita kohti omannäköistä yrittäjyyttä. 

Oma arvioni: Tämä on kerrassaan erinomainen opas, jota on helppo suositella lämpimästi kaikille yrittäjyydestä haaveileville ja kaltaisilleni aloitteleville yrittäjille, joille omannäköinen yrittäjyys on vasta muotoutumassa. On tavallista, että tässä vaiheessa päässä pyörii lukuisia kysymyksiä, joita tässä kirjassa valotetaan rehellisesti ja käytännönläheisesti muun muassa päiväkirjamerkintöjen ja somepäivitysten kautta. 

Kirjassa puhutaan viisaasti muun muassa yrittäjämäisen asenteen, ajanhallintataitojen, verkostoitumisen ja unelmoinnin tärkeydestä. No, asennetta, asiantuntemusta ja ideoita minulta löytyy, ja yksi motoistani on: Aina on tilaa vielä yhdelle unelmalle. Saa nähdä, miten yrittäjyys tulee kohdallani kehittymään. Varmaa on, että pysähtynen tämän teoksen pohdintakysymysten äärelle usein matkani aikana.