Reetta Niemelä & Katri Kirkkopelto: Mustan Kuun majatalo

 

Kustantaja: Lasten Keskus
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 310 s. 

Kun perhoshullu Saimi Salaper rämistelee kuluneen Ford Transitin kyydissä Sinimäen rantakaupunkiin, alkaa merkillisten tapahtumien sarja.

Saimi aikoo isänsä kanssa perustaa kaupunkiin eläinsairaalan. Kuin sattuman oikusta he ostavat tarkoitukseen vanhan majatalon. Sen jälkeen mikään ei ole niin kuin Saimi oli luullut. Majataloon alkaa ilmaantua mitä merkillisintä väkeä: hiisiä, räpeltäjiä, keijuja ja muita luonnonhenkiä. Mutta kuka on salamieli, jota ilman majatalon vieraat ovat turvattomia? Ja mikä synkkä uhka väijyy melkein oven takana? Vaarallisten ja huvittajien sattumusten keskellä Saimi löytää uusia ystäviä, jotka eivät kylläkään ole aivan tavallisia. 

Oma arvioni: Tartuin tähän uuden fantasiasarjan ensimmäiseen kirjaan sen noustua lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi 2022. Kirjassa tapahtumia ja varsinkin erilaisia olentoja riitti, vaikka eteneminen kokonaisuudessaan aika verkkaista olikin. Tarina maagisine elementteineen piti yllättävän hyvin otteessaan, vaikka en ole oikeastaan koskaan ollut fantasiakirjallisuuden ystävä. 

Uskon kuitenkin, että tämä Reetta Niemelän kerronnaltaan rikas ja Katri Kirkkopellon hienosti kuvittama saturomaani innostaa alakouluikäisiä lukijoita hyppäämään mukaan seikkailuun ja saa heidän mielikuvituksensa lentoon. Kirjan tarina jäi monilta osin avoimeksi ja ikään kuin kesken, mutta Mustan Kuun majatalon tarina jatkunee...