Tommy Hellsten: Olemisen voima – Kirja rohkeasta ja levollisesta vaikuttamisesta

 

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2022
Sivumäärä: 176 s.

Elämme suhteessa muihin ihmisiin. Muut lukevat meitä sellaisina kuin olemme, eivät sellaisina kuin yritämme olla. Levollisen, aidon itsen tavoittaminen edellyttää meiltä paljon, mutta se kannattaa. Se on perusta kestävälle, hedelmälliselle vuorovaikutukselle suhteessa muihin.

On rohkeutta kohdata haavansa, kukistaa egonsa ja olla ihminen elämän kaikilla areenoilla - yksityisen lisäksi yhteisöllisillä. Aito ihminen tunnistetaan, ja hänen läsnäolonsa ja rohkeutensa kutsuu mukaan muita. Silloin avautuu väylä todelliseen muutokseen.

Oma arvioni: Tämän syvällisiin pohdintoihin innoittavan teoksen keskeisin viesti on, että oleminen on tekemistä tärkeämpää, myös johtajille. Olemmehan kuitenkin ensisijaisesti ihmisiä niin perheissämme kuin työpaikoillammekin. Johdamme sitten itseämme tai vaikkapa yritystä, tärkeintä on kuunteleminen ja läsnäolo. Johtajan oleellisena tehtävänä on olla hyvinvoinnin mahdollistaja. Se puolestaan edellyttää, että jokainen yksilö voi kokea olevansa arvokas suorituksistaan riippumatta. ja hän tulee oikeasti nähdyksi ja kuulluksi. Kun kohtaamiset ovat aitoja ja vuorovaikutus kaikkia kunnioittavaa, muutos on mahdollista.