Nina Honkanen: Pohjakosketus

 

Kustantaja: Into
Julkaisuvuosi: 2019
Äänikirjan kesto: 8 h 9 min
Lukija: Elina Knihtilä

Takana on pitkä yhteinen elämä, jossa on ollut alusta asti säröjä. Vai onko kohtuullista, että puoliso hallitsee raivokohtauksillaan koko perhettä, päättää mitä toinen laittaa päälleen ja huutaa keskellä katua, oli lapsi sitten vielä kohdussa tai unilla vaunuissaan?

Nina Honkasen kolmas romaani on menneestä nykyiseen ja takaisin liikkuva kuvaus huojuvasta avioliitosta. Samalla se on mustan huumorin ja elämänilon maustama selviytymistarina. Tarina ravistelee, mutta myös lohduttaa ja kannustaa.

Oma arvioni: Honkasen Pohjakosketus on inhimillisen karu kuvaus todella vaikeasta parisuhteesta ja siitä, kuinka vaikeuksista on mahdollista selvitä. Vaikka tarina kulkeekin pääosin sujuvasti, ei-kronologinen aikatasoilla hyppely oli varsinkin kuuntelukokemuksen vaivattomuutta lannistava. Välillä oli nimittäin hieman hankalaa pysyä kärryillä siinä, missä oltiin kulloinkin menossa. Loppua kohden lisääntynyt toisteisuus häiritsi myös jonkin verran.

Jos et kaihda rankkoja aiheita ja pidät tunnelmaltaan vahvasta kerronnasta, Pohjakosketus voi olla sinulle hyvä valinta.