Helena Hallenberg: Levollinen yö – Kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon

 

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2022
Piirrokset: Susanna Appel
Sivumäärä: 143 s. 

Kiinalaista viisautta hyvään uneen

Unella on kokonaisvaltainen vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Niinpä unettomuutta ja muita uniongelmia on pyritty hoitamaan kaikin käytettävissä olevin tavoin. 

Kiinalaiset ovat jo satojen vuosien ajan kehittäneet luonnonmukaisia tapoja unettomuuden hoitoon. Kiinalaisen terveydenhoidon terapeutti Helena Hallenberg on koonnut tähän kirjaan näitä hyväksi havaittuja keinoja, jotka koostuvat liikkeistä, itsehieronnasta, hengitys-, rentoutumis- ja mielikuvaharjoituksista sekä ruokavaliota koskevista ohjeista. Näitä helppoja ohjeita voi jokainen soveltaa kotioloissa. Hallenberg taustoittaa aihetta länsimaisen lääketieteen uusimmalla unettomuutta käsittelevällä tiedolla. Kirjassa esitetyt harjoitukset sopivat paitsi unettomuuden hoitoon, myös yleisesti tyynnyttämään rauhatonta mieltä.

Oma arvioni: Riittävä ja levollinen uni on oleellinen osa hyvinvointiamme. Jos unettomuus vaivaa ja olet jo kokeillut monenlaisia keinoja sen voittamiseksi, tästä itsehoito-oppaasta voit löytää jonkin "uuden" kiinalaisen kikan joko unettomuuden hoitoon tai rauhattoman mielen tyynnyttämiseen.  Kannattaa avoimin mielin kokeilla, mikä itsellä toimii ja mikä ei.