Roni Back: Matkani somen huipulle

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2022
Sivumäärä: 316 s.

Suomituben supertähden kirja matkasta menestykseen ja elämästä kulisseissa.

Kymmenvuotisen tubettajauransa aikana Roni Back on tuonut iloa, inspiraatiota ja piristystä tuhansien suomalaisten arkeen. Ronin 18-vuotiaana aloittama harrastus on johtanut kanavaan, jota seuraa yli puoli miljoonaa ihmistä. Hän on julkaissut lähes 2000 videota, kiertänyt ympäri maailmaa, tavannut kiinnostavia ihmisiä ja kokenut uskomattomia asioita. Nyt hän avaa itsestään sitä puolta, joka ei usein näy. 

Esiin pääsevät tarinat videoiden taustalla, sekä epäonnistumiset ja julkisuudessa elämisen varjopuolet. Roni pohtii myös muun muassa sosiaalisen median murrosta ja aikuisuuden tuomia iloja ja haasteita.

Oma arvioni: Tämä kirja osoittaa hyvin sen, että Roni Back on lyhyessä ajassa ehtinyt olla jo monessa mukana. Oli ihan kiinnostavaa lukea, kuinka hänen tubettamisensa aikoinaan alkoi ja miten hänen kanavansa ja työnsä tubettajana ovat vuosien kuluessa kehittyneet, vaikka en ainakaan ikäni puolesta kirjan kohderyhmää olekaan. 

Minulle tämä kirja onkin  ennen kaikkea aidon ja fiksunoloisen nuoren miehen kasvukertomus iloineen ja kipuineen. Luulenpa, että Ronin tarina autenttisine päiväkirjamerkintöineen toimii inspiroivana ja kannustavana esimerkkinä  nuorille, jotka suunnittelevat kenties omaa tietään somemaailman huipulle. Unelmiinsa kannattaa uskoa ja niitä rohkeasti ja sinnikkäästi tavoitella.