Taina Sainio & Nina Sajaniemi: Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot

 

Kustantaja: PS-kustannus
Julkaisuvuosi: 2023
Kuvittanut: Inka Niska
Sivumäärä: 44 s.

Koe aivojen ihmeet Nestori Neuronin matkassa!

Sohvi on yleensä aika iloinen lapsi, mutta joskus tulee hetkiä, joina mikään ei onnistu. Kun hänen olisi tarkoitus lähteä uuteen päiväkotiryhmään, hän luikkiikin piiloon eikä suostu pukemaan päälleen. Hänen sydämensä hakkaa, ja vatsakin on täynnä perhosia. Mutta miksi ihmeessä?

Yhdessä Nestori Neuronin kanssa Sohvi lähtee tutkimaan aivojensa toimintaa ja selvittämään, mitä hänen kehossaan tapahtuu. 

Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot on lasten tietokirja, joka sisältää myös aikuisille suunnatun tietopaketin aivojen toiminnasta ja kehityksestä. 

Oma arvioni: Tämä värikkäästi ja hauskasti kuvitettu tietokirja sopii mainiosti varhaiskasvatukseen, alkuopetukseen ja lapsiperheiden yhteisiin lukuhetkiin lasten hankalien reaktioiden ymmärtämisen ja tunteiden säätelyn opettelun tueksi. Ikäsuositus on 4+. Tutuiksi tulevat niin professori Pöllö, kirjastonhoitaja Turso-norsu kuin superkoira Mantelikin. Heidän avullaan lasten on helpompi ymmärtää, miksi kaikki ei aina onnistu. Se on täysin normaalia, ja kaikenlaiset tunteet saavat sekä näkyä että tuntua. Kirjasta selviää  muun muassa se, että vaikka mielihyvän odottaminen on ärsyttävää ja kiukuttavaa, se myös kannattaa. Koska aivot kehittyvät pitkään, maltti on valttia.