Lola Odusoga: Lolan suuri salaisuus

 

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2023
Kuvittanut: Saara Obele
Sivumäärä: 32 s.

Pienellä Lolalla on salaisuus: hänellä on valtavan suuri tukka, joka osaa puhua! Siitä Lola ei ole kertonut kenellekään muulle. Mutta olisiko sittenkään kovin kauheaa, jos joku saisi salaisuuden selville?

Lola Odusogan ensimmäinen lastenkirja käsittelee omien pelkojen voittamista lämminhenkisen seikkailutarinan keinoin. 

Oma arvioni: Vuoden 1996 Miss Suomena tutuksi tullut Lola Odusoga debytoi nyt kirjailijana. Tämä värikäs ja vauhdikas lastenkirja on saanut inspiraatiota Lolan omista kokemuksista kurittomien afrohiusten kanssa. Isona teemana kirjassa onkin mielestäni juuri oman erityislaatuisuuden hyväksyminen. Mitäpä, jos juuri se asia, josta ei mielellään halua edes kertoa muille, onkin itse asiassa jotakin hienoa ja sellaista, mistä voisi olla aidosti ylpeä? Tomeralla ja iloisella Lola-tytöllä se on hänen uskomattoman iso ja upea tukkansa. 

Tämän kirjan innoittamana jokainen pieni seikkailija voi lähteä rohkeasti etsimään omaa salaisuuttaan, jonka haluaa jakaa mielellään myös kaveriensa kanssa. Ja uskon, että  varmasti moni pieni ruskea tyttö näkee tarinassa jotain tuttua ja samaistuttavaa. Siksi on hienoa ja tärkeää, että myös lastenkirjojen "päähenkilöiden kirjo" laajenee.