Roope Lipasti: Porakonekirjoittaja

 

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 234 s.

Naurusta kyyneliin – siinä Roope Lipasti on mestari

Kun yläkoululaiset tulevat kuuntelemaan kirjailijaa, he linnoittautuvat jumppasalin nurkkiin. Eläkeläiset puolestaan ilmoittavat suoraan, jos uutuus ei miellytä. Silloin kirjailija päättää hakea päivätöitä. Mutta onko hänestä muiden alaiseksi, kestääkö edes terveys?

Porakonekirjoittaja vie kirjailijaa kiskoilla keikoille jumalan selän taakse. Vaikka kirjailija on sanojen mestari, löytyvät joskus oikeat sanat lähinnä hotellihuoneessa ratkottuun ristisanatehtävään. Ja välillä ikimuistoisin matka suuntautuukin lähelle. 

Roope Lipasti tarjoaa makean naurun rinnalle matkalaukullisen tummia sävyjä sekä toalettilaukullisen kirjailijan kammoamia vaiettuja aiheita.

Oma arvioni: Kirja, jossa kirjailija kertoo tavallisesta arjestaan ja mieltään stressaavista asioista, voi olla hauska ja viihdyttävä, kun sen tekee niin kuin Roope Lipasti uusimmassa romaanissaan. Tarina etenee sujuvasti, ja pakinamainen ilmaisu toimii mielestäni erinomaisesti. Porakonekirjoittaja on paitsi kuvaus uranvaihtoa pohtivan kirjailijan elämästä, myös kertomus erilaisista arkisista kohtaamisista. 

Tämä kirja tarjosi minulle monia nauruhermoja kutkuttavia hetkiä. Jos etsit hauskaa, mutta kuitenkin monisävyistä välipalakirjaa, tässä sinulle yksi maukas vaihtoehto. Suosittelen.