Kiira Korpi: Hyppää vaan!

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 203 s.


Taistele takaisin 
itsesi luo,
rakas.

Kiira Korpi on taitoluistelija, valmentaja, puhuja ja sisäisen maailman tutkimusmatkailija. Nämä runot ovat syntyneet läpi kahlatuista sydänsuruista ja peloista sekä paluusta omien arvojen, ilon ja naiseuden voiman ytimeen.

Kirjan kuvitukset on tehnyt helsinkiläinen graafinen suunnittelija Emmi Kyytsönen. 

Oma arvioni: Varasin tämän kirjan kirjastosta jo ennen sen saamia murskakritiikkejä. Olin nimittäin utelias tietämään, millaisia runoja ennen kaikkea taitoluistelijana tunnettu Kiira Korpi kirjoittaa. En kuitenkaan luokittelisi teoksen inspiraatiotekstejä välttämättä runoiksi. Mielestäni kysymyksessä on ennemminkin tarinallinen kokonaisuus aforismimaisia ajatuksia muun muassa sydänsurusta, vihasta ja rakkaudesta. Korven sanojen voima on mielestäni ennen kaikkea niiden kuvaamien tunteiden ja kokemusten omakohtaisuudessa. Elämässä kun aika harvoin kaikki menee niin kuin olemme suunnitelleet tai toivoneet.  Petymme usein niin itseemme kuin toisiin ihmisiinkin. Itkemme, nauramme ja rakastamme. 

Oletan, että etenkin monet itseään ja omaa voimaansa syystä tai toisesta etsivät nuoret naiset  voivat löytää tämän teoksen teksteistä jotakin, johon tarttua. Tekstit kannustavat meitä suhtautumaan itseemme lempeämmin. Ne myös rohkaisevat päästämään irti ja menemään eteenpäin, vaikka pelottaisikin.  Minusta Korpi  puhuu ajatelmiensa kautta selkeästi myös itselleen, joten näen tekstien kirjoittamisen olleen hänelle myös terapeuttista. Omasta kokemuksestanikin tiedän, että varsinkin vaikeiden elämäntilanteiden ja suurten tunteiden sanoittaminen voimaannuttaa, vaikka niitä ei koskaan julkaistaisikaan. 

Kirjan kansi on mielestäni todella hieno Teoksen herkkä kuvitus tekee kokonaisuudesta puhuttelevan tuoden teksteihin ikään kuin toisen tason.