Michelle Obama: Valo meissä kaikissa

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2022
Englanninkielinen alkuteos: The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Sivumäärä: 303 s.

Inspiroiva teos auttaa löytämään valoa elämään.

Michelle Obama tarjoaa lukijoille väkeviä tarinoita ja oivaltavia pohdintoja. Hän ammentaa kokemuksistaan äitinä, tyttärenä, puolisona, ystävänä ja Yhdysvaltojen ensimmäisenä naisena. Kertomukset sisältävät käytännön viisautta ja oppeja siitä, miten säilyttää tasapaino ja toiveikkuus epävarmoina aikoina.

Teos innoittaa lukijan miettimään omaa elämäänsä, tunnistamaan ilonaiheita ja solmimaan mielekkäitä yhteyksiä.

Michelle Obama kertoo avoimesti, millaiset elämänviisaudet auttavat häntä yhä kasvamaan muistelmateoksensa Minun tarinani viitoittamassa hengessä. ”Kun tunnistamme oman valomme, voimaannumme käyttämään sitä”, hän kirjoittaa.

Oma arvioni: Michelle Obama puhuu tässä inspiroivassa kirjassaan viisaasti muun muassa "lempeän aloittamisen", "korkealle tähtäämisen" ja "keittiökabinetin" kokoamisen tärkeydestä. Kirjassa käsitellään kiinnostavasti myös rotuun, sukupuoleen ja näkyväksi tulemiseen liittyviä yhteiskunnallisia kysymyksiä. Vaikka oman paikkansa löytäminen ja hyväksynnän kokeminen ei olekaan aina helppoa, Michelle Obama kannustaa lukijoita käsittelemään rohkeasti omia pelkojaan ja etsimään vahvuuksiaan. 


"Yksi valo kirkastaa toista. Yksi vahva perhe antaa voimia muille perheille. Yksi aktiivinen yhteisö voi inspiroida muut lähiyhteisöt toimimaan. Sellainen on valon voima meissä kaikissa.”