Anna Taipale: Sydänjuttu – Olet parasta, mitä sinulle on tapahtunut

 

Kustantaja: Otava 
Julkaisuvuosi: 2017
Valokuvat: Paula Ojansuu
Kuvitus: Manuela Bosco
Sivumäärä: 253 s.

Itsensä arvostaminen on tietoinen päätös

Elämän suunnan määrää eniten sen tärkein ihmissuhde – suhde omaan itseensä. Jokainen voi oppia suhtautumaan itseensä ystävällisemmin ja vapauttamaan sydämensä voimavarat. Valmentaja ja sisällöntuottaja Anna Taipale on entinen itsensä lintttaaja, nykyinen elämästä nautiskelija. Hän ohjaa lukijan kohti myötätuntoa ja lempeyttä – elämää, joka on täynnä rakkautta. 

Oma arvioni: Luulenpa, että harva meistä kohtelee itseään yhtä hyvin kuin parasta ystäväänsä. Aika usein olemme itseämme kohtaan liian ankaria ja soimaamme itseämme, emmekä välttämättä edes huomaa sitä. Tässä visuaalisesti varsin näyttävässä ja kauniissa kirjassa itseä ja maailmaa kannustetaan katsomaan lempeämmin. Omien tunteiden, niiden vaikeidenkin, äärelle kannattaa pysähtyä ja miettiä, mitä ne meille itse asiassa haluavat kertoa. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja tarpeellisia, ja niillä kaikilla on aina jokin viesti.

Tässä kirjassa itsetuntemuksen ja itsemyötätunnon merkitystä tarkastellaan maanläheisesti ja pitkälti kirjoittajan oman kasvutarinan kautta. Teksti onkin kuin kirjoittajan puhetta suoraan lukijalle. Tämän kirjan avulla kuka tahansa voi opetella suhtautumaan itseensä ystävällisemmin. Se kannattaa, sillä vain välittämällä itsestämme, voimme välittää aidosti myös muista ihmisistä. 

Jos haluat löytää oman sydänjuttusi, lue tämä ihanan lempeä kirja. Suosittelen lämpimästi.