Mauri Kunnas: Tassulan lasten lääkärikirja

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 29 s.

Tassulan lasten leppoisassa seurassa lääkärikäynneistä ja sairastamisesta tulee hiukan vähemmän pelottavaa.

Villellä on kuumetta, Paula on loukannut sormensa, Fannilla on korvatulehdus ja hänen nallellaan Karhu Kekkosella päänsärkyä. Mutta ei hätää, apua on saatavilla. 

Mauri Kunnaksen hauskasti kuvittamassa tutustutaan lasten tavallisimpiin sairauksiin ja vaivoihin, käydään lääkärin vastaanotolla ja annetaan vinkkejä terveellisiin elintapoihin. Asiantuntijoina toimivat lastenlääkärit.

Oma arvioni: Tämän kaiken kaikkiaan mainion kirjan on toimittanut Katriina Kauppila, ja asiantuntijoina ovat olleet lastenlääkärit Pirkko Keronen ja Kristiina Malmström. Mauri Kunnaksen hauska ja yksityiskohtia täynnä oleva kuvitus ja lastenlääkäreiden jakama tieto helpottavat varmasti lasten sairastamista ja vähentävät lääkärikäyntien pelottavuutta.  Ilahduin erityisesti siitä, että kirjassa on myös pyörätuolilla liikkuva, hip hopia harrastava hahmo. Tunsin sympatiaa varsinkin Nisseä kohtaan, joka yritti piiloutua, jotta lääkäri ei voisi testata vasarallaan hänen refleksejään. Itsekin olen aina inhonnut moista kapistusta. 

Mielestäni tämä kirja on erinomainen lisä kaikkien lapsiperheiden kotikirjastoon. Vaikka pesisi käsiään kuinka ahkerasti, liikkuisi varovaisesti ja söisi todella terveellisesti, jokainen tulee joskus kipeäksi ja voi tarvita joskus myös lääkärin apua. On ymmärrettävää, että oudot jutut pelottavat pieniä potilaita, mutta tätä kirjaa lukiessa monet uudet asiat tulevat tutuiksi ja samalla vähemmän pelottaviksi.