Maaret Kallio & Susanna Ruuhilahti: Murkens ja hirmuinen syysmyrsky

 

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2022
Kuvittanut: Julia Savtchenko
Sivumäärä: 33 s.

Riemastuttava satutietokirja tunne- ja vuorovaikutustaidoista

Murkens ja Hentola ovat juuri voittaneet mahalaskun maailmanmestaruuden, kun hirmuinen syysmyrsky nousee. Koko kylästä menee sähköt, ja kaverusten on lähdettävä hakemaan tulta. Uskaltavatko he kulkea läpi pimeän metsän? Miten rauhoittaa oma mieli ja kannustaa vielä kaveriakin? 

Oma arvioni: Alle kouluikäisille suunnatun Murkens-sarjan ensimmäisen osan teemoina ovat pelko ja jännitys, jotka ovatkin varmasti tuttuja ihan jokaiselle. Maaret Kallio ja Susanna Ruuhilahti lähestyvät kirjassa lasten kokemuksia ja tunnemaailmaa asiantuntevasti ja ymmärtävästi eläytyen kuvaten niitä  metsässä liikkuvien erilaisten sympaattisten hahmojen silmin. Vaikka tarina onkin aika vauhdikas ja pienille lukijoille varmasti jännittäväkin, tarinan sävy on kuitenkin turvallisuutta herättävä. Kirjan hieno ja värikäs kuvitus on Savtchenkon käsialaa.  

Jos etsit materiaalia, joka sopii noin 3-6-vuotiaiden lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittymisen tukemiseen, Murkens-satutietokirjat ovat mielestäni erinomaisia. Kannattaa tutustua!