Sirkku Passinen: Vanha nainen Espanjassa

 

Kustantaja: Saga Egmont
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 320 s. 

Uskaltaako maailmalle lähteä yksin, jos ei osaa kieliä kovin hyvin? Uskaltaa, todistaa Sirkku Passinen. Hän vuokrasi asunnon Espanjan Torreviejasta yhdeksäksi viikoksi vuonna 2010 ja pakeni Suomen talvea etelän lämpöön. 

Vanha nainen Espanjassa on Passisen valloittava matkakertomus Espanjassa vietetystä ajasta ja sen tuomista kokemuksista. Passinen tarkastelee paikallista elämänmenoa lämmöllä ja tarkkuudella. Miksi pyörän ostamiseen kuluu Espanjassa kaksi päivää? Entä miksi paikalliset miehet pysäyttävät iäkkään naisen kadulla? Mitä suomalaisten karaokeillassa mahtaa tapahtua?

Oma arvioni: Valitsin kyseisen kirjan luettavakseni ennen kaikkea Helmet-lukuhaasteen vuoksi ja siksi, että tykkään Espanjasta ja olen matkustellut siellä aikoinaan jonkin verran itsekin. Vaikka kirja ei kaikilta osin odotuksiini vastannutkaan, oli se pääosin ihan mukavaa luettavaa näin kesäloman kynnyksellä, kuivahko huumorikin puri kohtalaisen hyvin. Kerronta oli kuitenkin omaan makuuni paikoin hieman liiankin yksityiskohtaista.