Elina Hirvonen: Katri Helena – Laulaja

 

Kustantaja: Johnny Kniga
Julkaisuvuosi: 2023
Äänikirjan kesto: 12 h 45 min
Lukija: Katri Helena

Vihdoinkin Katri Helena kertoo elämäntarinansa itse.

”Kaikkien lehtijuttujen, kauniisti valaistujen kuvien ja jo unohtamieni yksityiskohtien takaa nousee yksi kysymys ylitse muiden: kuka minä olen? Siihen haluan löytää vastauksen.”

Katri Helenan matka itärajan pikkukylästä tanssilavoille, konserttisaleihin ja suomalaisten sydämiin on ollut uraauurtava. Kuudenkymmenen musiikkibisneksessä ja julkisuudessa vietetyn vuoden myötä jokaisella suomalaisella on mielikuva Katri Helenasta.

Kirjailija Elina Hirvosen kirjoittamassa teoksessa Katri Helena kertoo tarinansa omasta näkökulmastaan ja omalla äänellään. Kuvia kumartamatta ja vaiettuja asioita kaihtamatta. Mitä laulaja on ajatellut silloin, kun omia ajatuksia ei ole voinut sanoa ääneen? Mikä on ollut elämässä tärkeää, ja kuka on Katri Helena?

Oma arvioni: Avoin ja kohteensa näköinen henkilökuva etenkin äänikirjana, jonka Katri Helena itse lukee ja laulaa välillä otteita rakastetuista lauluistaankin. Jos et ole tätä teosta vielä lukenut, suosittelen ehdottomasti nimenomaan kuuntelemaan sen. Suomalaisen yhteiskunnan muuttuminen ja maailmanhistorian tapahtumat linkittyvät kirjassa hienosti yhteen upean uran tehneen laulajan omassa elämässä tapahtuneiden käänteiden kanssa.