Eve Hietamies: Palavaa lunta – Tuhon tieltä toipuvaksi addiktiksi

 

Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Äänikirjan kesto: 7 h 50 min
Lukija: Karoliina Niskanen

Riikan taistelu ulos huumehelvetistä.

Traaginen ja koskettava dokumenttiromaani naisia alistavasta, raadollisesta päihdemaailmasta sekä perustuksia myöten tuhoutuneen elämän jälleenrakentamisesta.

Hyvinkääläinen Riikka Tuomi, 40, kokeili ensimmäistä kertaa alkoholia yhdeksänvuotiaana ja pilveä 11-vuotiaana. Teini-ikäisenä hän käytti huumeita säännöllisesti. Alkoi kaksi vuosikymmentä kestänyt huumehelvetti, johon mahtui niin rikoksia, huumeita kuin väkivaltaisia ihmissuhteita. Lopulta Riikka sai riuhtaistua itsensä irti vertaistuen avulla. Hän tietää, millaista on elää syvällä päihteiden maailmassa, kodittomana ja väkivallan uhrina. Nykyään hän kerää kokemusta elämästä huumeista toipuvana addiktina. On hänen vuoronsa auttaa.

Riikka kertoi Eve Hietamiehelle traagisesta ja järkyttävästä elämästään, mistä syntyi suuria tunteita herättävä selviytymistarina.

Oma arvioni: Keskustelumuotoinen Palavaa lunta kuvaa kaunistelematta sitä, kuinka asiat voivat lähes alusta alkaen mennä pahasti ns. väärille raiteille. Samalla Riikan todella rankka elämäntarina on kuitenkin myös osoitus siitä, että pitkäaikaisesta huumehelvetistä on mahdollista päästä onneksi irti. Tätä kirjaa kuunnellessa todellakin toivoisi, ettei kukaan joutuisi huumeiden, väkivallan ja rikosten täyttämälle tielle. Kaikki kun eivät siltä karulta polulta kuitenkaan selviä. Kunpa kenenkään ei tarvitsisi kokea tulleensa hylätyksi ja etsiä hyväksyntää ja lohtua päihteistä. 

Jos etsit traagista selviytymistarinaa, lue tai kuuntele Eve Hietamiehen kirjoittama Palavaa lunta.