Kirjaesittely: Rake Tähtisen Saari – Miska Marian tarina on jännittävä mysteeri

 

Kustantaja: Rake Product
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 342 s.

16-vuotias Miska Maria Alaraumala on joutunut jo lapsuudessaan näkemään ja kokemaan liikaa, niinpä hän elää nyt lastenkodissa ja käy tarkkailuluokkaa kantaen mukanaan raskaita taakkoja menneisyydestään. Kennet on puolestaan grillikioskissa töitä paiskiva taitava kitaristi, joka haaveilee rocktähteydestä Kyseisten nuorten tiet kohtaavat vuonna 1986 Uudessakaupungissa. Tarinan kiinnostavana kehyksenä onkin tuon ajan nuorisokulttuuri, ja aiemmin lastensuojelussa työskennelleenä Rake Tähtinen kuvaa lastenkotiarkea realistisesti ja uskottavasti; hatkoja otetaan ja takaisin palataan... Miska Marian tarinaa lukiessani mietin, kuinka tärkeää olisikaan, että jokaisella nuorella olisi edes yksi turvallinen aikuinen, joka välittäisi aidosti siitä, kuinka nuori voi ja mitä hänelle ihan oikeasti kuuluu. Siten voitaisiin välttyä aika monelta tragedialta, niin ainakin haluan uskoa.  

Romantiikan sijaan nuorenparin ympärillä alkaa raakojen tapahtumien ketju, jossa ruumiilta ei vältytä. Rikoksia tapahtuu ja niitä yritetään ratkaista. Aluksi ihanteelliselta vaikuttanut poikaystävä osoittautuu pian joksikin ihan muuksi kuin unelmien prinssiksi. Hänen pimeä puolensa on suorastaan sysimusta. Tämän otteessaan pitävän jännitysromaanin tunnelma on etenkin alussa nautittavan verkkainen, mutta muuttuu Iso-Haiduksen saarelle sijoittuvaa loppukohtausta kohti mentäessä todella painostavaksi. 

Jos kaipaat jännitysromaanilta yllätyksellisyyttä, Saari tarjoaa sitäkin. Luulenpa, että tarina myös jatkuu. Jos olet aiemmin lukenut Tähtisen Petäjämäki -sarjaa, mielenkiintoinen yksityiskohta on, että tämän Tähtisen uusimman romaanin sivuilla vilahtaa teini-ikäinen Petri Petäjämäki. 

Kiitos kirjailijalle viestistä, sillä ilman sitä, saattaisi Miska Marian tarina olla vielä lukematta.