Pia Penttala & Risto Pakarinen: Suomen Supernanny – Lempeämpää perhe-elämää

 

Kustantaja: Into
Julkaisuvuosi: 2022
Äänikirjan kesto: 3 h 26 min
Lukija: Pia Penttala

Suomen oman Supernannyn lempeät neuvot.

Supernanny Pia Penttala tarjoaa lempeitä, mutta toimivia neuvoja perheiden kasvatuspulmiin. Lapsi voi muuttua vain, jos aikuiset hänen ympärillään muuttuvat, Supernanny toteaa.

Kirja esittelee tosielämän tapauksia, joista luovitaan Supernannyn asiantuntevan avun tukemana kohti elämää, jossa kaikilla on turvallisempaa olla. Supernanny antaa ihmisläheisellä otteellaan toivoa kaikille perhearjen hankaluuksien kanssa painiville. Kirja antaa myös vastauksia kysymyksiin: Voiko perhe-elämä lasten ja nuorten kanssa sujua ilman tappelua ja tunnemyrskyjä? Miten nuorten yksinäisyyteen kannattaa puuttua? Entäpä kodin ja koulun yhteistyö - kenellä kasvatusvastuu oikeastaan on?

Oma arvioni: Tässä kirjassa Pia Penttala kertoo omasta ammatillisesta polustaan lastensuojelun parissa ja kuvaa todellisten esimerkkitapausten kautta, miten vaikeista kasvatushaasteistakin on mahdollista selvitä. Hän muistuttaa vanhempia siitä, että kasvaakseen tasapainoisiksi aikuisiksi lapset tarvitsevat aina sekä rajoja että rakkautta. Supernannyna tunnetun Pian itsensä lukemana äänikirja tämä kasvatusopas toimi mielestäni melko mukavasti. Ihan kuin hän olisi jutellut suoraan lukijan kanssa pääosin lempeästi, mutta tarvittaessa kuitenkin myös jämäkästi, aivan kuin tv-sarjassakin.

Itsekin lastensuojelutyötä opiskelleena voin suositella tätä käytännönläheistä teosta lämpimästi kaikille kasvattajille, jotka kaipaavat rautaisen ammattilaisen näkemyksiä haastavissa kasvatustilanteissa toimimisen tueksi.