Elsa ja Lauri riehuvat

 

Kustantaja: Kustannus-Mäkelä
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 31 s.

Joskus on ihanaa riehua, pomppia ja päästellä hassuja ääniä. Yhtä tärkeää on oppia rauhoittumaan riehakkaan leikin jälkeen.

Prööt, prööt! Elsalla ja Laurilla on vauhti päällä. Päiväkodissa on pidetty naamiaiset, ja lapset ovat saaneet esitellä omia temppujaan. Riehakas olo siirtyy Elsan ja Laurin mukana kotiin. Mutta liikenteessä täytyy muistaa olla tarkkana, eikä riekkuminen sovi ruokapöytään.

Ruoan jälkeen Elsa ja Lauri perustavat kaupan. Leikki kuitenkin päättyy kyyneliin. Isän mielestä on aika laskea kierroksia. Malttavatko Elsa ja Lauri rauhoittua iltapuuhiin?

Kirjan tieto-osuudessa mietitään, miltä riehakas olo tuntuu ja millaisissa tilanteissa tekee mieli riehua. Millaisia ovat riehumisen säännöt? Entä mikä auttaa rauhoittumaan riehakkaiden leikkien jälkeen?

Oma arvioni: Mainio pienille lapsille suunnattu kuvatietokirja, josta ei vauhtia ja värikkyyttä puutu. Hiljattain Tietopöllö-palkinnolla palkitussa kirjasarjassa sisarukset Elsa ja Lauri tekevät milloin missäkin ja oppivat samalla hyödyllisiä asioita. Kirjat sopivat erinomaisesti materiaaliksi varhaiskasvatukseen. Kirjasarjalla on myös Facebook-sivut, joihin kannattaa tutustua.