Heli Pekkarinen: Kylässä Italiassa

Kustantaja: Avain
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 190 s.

Löytöretki Italian maalauksellisten kylien lumoon 

Kylässä Italiassa vie lukijansa nojatuolimatkalle keskiaikaisiin kyliin eri puolille Italiaa. Kirjassa kuljetaan niin kukkuloilla olevien kivikylien kapeilla kujilla kuin värikkäiden kalastajakylien pittoreskeilla piazzoillakin. 

Kylien viehätys piilee niiden hiljaisuudessa ja rauhoittavan hitaassa elämäntavassa. Vaikka aika tuntuu kylissä monesti pysähtyneen, voi keskiaikaisten muurien, kirkkojen ja linnoitusten keskellä kohdata katutaidetta, nauttia Michelin-tasoisen ravintolan anneista tai kuulla yllättäviä tarinoita. 

Teos ihastuttaa jokaista Italiasta, sen kulttuurista ja historiasta kiinnostunutta. 

Oma arvioni: Tämä "kylähulluksi" tunnustautuneen kirjoittajan teos herätti kiinnostukseni erilaisia italialaiskyliä kohtaan. Kirjasta selvisi mielenkiintoisia yksityiskohtia monista upeista paikoista, joihin pääsi tutustumaan myös muutamien valokuvien kautta. Kapeine mukulakivikujineen ja lukuisine portaineen kylät eivät olisi minulle oikeasti saavutettavissa olevia matkakohteita, mutta tämä tuore tietokirja tarjosi mukavan ja vaivattoman nojatuolimatkan. Voisin ajatella, että hieman erilaisena matkaoppaana se voisi olla kiinnostavaa matkalukemista myös vaikkapa matkailuautolla Italiassa liikkuville tarjoten heille muun muassa uniikkeja vierailukohteita huikeine maisemineen. Buon viaggio!