Kustantaja: Kustannus-Mäkelä
Julkaisuvuosi: 2022
Sivumäärä: 31 s.

Elsan ja Laurin serkku Sisu on saanut oman puhelimen...

Lapset tutustuvat yhdessä Sisun älypuhelimeen, kunnes mummu kutsuu heidät vintille seikkailemaan. Sieltä serkukset löytävät hassunkurisia vanhoja lankapuhelimia. Pappa kertoo, että niillä pystyi aikanaan ainoastaan soittamaan. Niissä ei ollut herätyskelloa eikä nettiyhteyttä. Musiikkia kuunneltiin silloin radiosta ja valokuvia napsittiin kameralla.

Nykyään kaikki tuo toimii yhdessä ja samassa laitteessa. Älypuhelimella voi myös kuvata elokuvan, keksivät serkukset. Tuumasta toimeen – ja pian päästään jännittämään joukolla uuden elokuvan ensiesitystä! 

Hyväntuulista tarinaa täydentävässä tieto-osuudessa tutustutaan puhelimen kehitykseen sekä pohditaan, mitä kaikkea älypuhelimella voi tehdä ja mistä asioista kannattaa sopia yhdessä, kun lapsi saa oman puhelimen. 

Oma arvio: Lapset ovat uteliaita ja kekseliäitä. Kirjassa kerrotaankin hienosti siitä, kuinka älypuhelinta voi käyttää vaikka mihin. Kaikissa tilanteissa kännykkää ei kuitenkaan tarvita. Yhdessä sovituista säännöistä kannattaa pitää kiinni, niin kaikilla on mukavaa. Varttuneemmalle lukijalle kirja tarjosi hauskan aikamatkan puhelimen historiaan. Se tarjosi hyvän muistutuksen siitä, kuin valtavasti tekniikka onkaan kehittynyt vain muutaman vuosikymmenen aikana.