Emilia Elisabet Lahti: Gentle Power – A Revolution In How We Think, Lead and Succeed Using The Finnish Art Of Sisu

 

Kustantaja: Sounds True
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 192 s.

"We express power in every conversation, relationship, and choice we make. All too often, we equate force and domination with power, while gentleness and compassion are considered “soft” or “weak”. The destructive nature of this skewed perspective has never been more obvious, yet there is reason to hope. With Gentle Power, Dr. Emilia Elisabet Lahti shares an illuminating guide to an emerging shift in the way we define true strength―an approach that balances resolve with reason, grit with compassion, and personal success with service to the collective good."

Oma arvioni: Jos minulta kysyttäisiin vain yhtä suomalaista asiaa, vastaukseni olisi ehdottomasti sisu. Eihän sille ole edes tarkkaa vastinetta muissa kielissä. Emilia Elisabet Lahti on arvostettu sisututkija. Tässä kirjassa hän kuvailee sitä, kuinka käytämme valtaa jokaisessa keskustelussa, suhteessa ja tehdessämme valintoja. Liian usein rinnastamme valtaan ja johtajuuteen voimaa ja herruutta, kun taas lempeys ja myötätunto liitetään helposti pehmeyteen ja se tulkitaan heikkoudeksi. Tällaisen näkökulman haitallisuus on tullut selväksi, ja tässä teoksessa esitellään uudenlainen näkemys voimasta. Sen keskiössä on suomalainen sisu. Meidän on löydettävä tasapaino periksiantamattomuuden, järjen ja myötätuntoisen lempeyden välillä. Näin voimme menestyä henkilökohtaisesti ja edistää samalla myös yhteistä hyvää. Tämän kirjan keskeinen oivallus on mielestäni siinä, että todellinen joustavuus ja lempeä voima syntyvät ennen kaikkea  haavoittuvuudesta, empatiasta ja rakkaudesta. 

Tämä tutkittuun tietoon ja kirjoittajan omiin kokemuksiin pohjautuva kirja on kokonaisuudessaan todella inspiroivaa luettavaa. Se saa pohtimaan muun muassa sitä, millaisia tarinoita elämästämme kerromme. Suosittelen tämän kirjan lukemista lämpimästi kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

 "Nothing is so strong as gentleness, and nothing is so gentle as real strength."