Ilkka Hynninen: Toteuta ideasi

 

Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Englanninkielisestä alkuperäiskäsikirjoituksesta suomentanut Antti Immonen
Sivumäärä: 256 s.

Kuinka kohtaat päänsisäiset esteesi sekä suunnittelet, miten ideastasi tehdään totta ja työtä?

Jäikö yritys perustamatta tai kirja kirjoittamatta? Miksi emme toteuta ideoita, joita meillä on? Siihen on kaksi syytä: päänsisäiset esteet sekä käytännön asiat, kuten ajan, rahan ja suunnitelman puute. Toteuta ideasi auttaa elämään omien välttelyajatuksien kanssa ja toimimaan kohti itselle tärkeitä tavoitteita. Kirja antaa testatut ja tutkitut työvälineet näiden haasteiden taklaamiseen. 

Moni idea jää toteuttamatta On aika muuttaa tilanne. Kirjan avulla selvität ensin hyvän idean anatomian, suunnittelet sen jälkeen toteutuksen ja lopuksi esittelet ideasi – ja teet siitä työtä. 

Oma arvioni: Tuottaja Ilkka Hynnisellä on vahva kokemuspohja teoksensa aiheeseen. Kirjassa esitellään  käytännönläheisiä työkaluja siihen, kuinka ideasta voi tulla totta. Tutuksi tulevat niin arvokolmio kuin SMART-tavoitetyökalukin pari esimerkkiä mainitakseni. Teosta lukiessa käy hyvin selväksi muun muassa se, että unelmien ja ideoiden toteuttaminen vaatii niin intohimoa, sinnikkyyttä kuin kärsivällisyyttäkin. Se edellyttää myös rohkeutta ja päämäärätietoisuutta, sillä uusi altistaa meidät aina epävarmuudelle. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin ajoitus. Kirjassa tarkastellaan kiinnostavasti myös tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia ja tiimityöskentelyn voimaa Teos toimii mainiona oppaana vaikkapa yritystoiminnasta haaveileville tai esimiehille, jotka haluavat rohkaista ihmisiä toteuttamaan omia ideoitaan. Uskon, että tämä inspiroiva teos on hyödyllistä luettavaa ihan kaikille, jotka haaveilevat omasta jutusta. Jospa itsekin ryhtyisin nyt vihdoinkin tuumasta toimeen yhden pitkäaikaisen ideani kanssa...