Karoliina Jarenko & Jenni Kankkunen: Kohti – Ketterän urakehityksen työkirja

 

Kustantaja: Tuuma
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 296 s.

Pohditko seuraavaa siirtoa työurallasi: uutta työtä, opiskeluiden jälkeistä työelämään siirtymistä, liikahdusta työuralla, rohkeutta lähteä työstämään ajatusta yrittäjyydestä tai uuden ammatin opiskelemisesta? Kohti — Ketterän urakehityksen työkirja auttaa sinua kirkastamaan seuraavan askeleen urallasi ja tekemään toimintasuunnitelman siihen pääsemiseksi.

Kirjan tehtävät ohjaavat sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi, kiinnostuksen kohteistasi ja osaamisalueitasi sekä asioita, jotka saavat sinut loistamaan työelämässä. Ne johdattavat tunnistamaan uusia uramahdollisuuksia ja toimimaan tavoitteellisesti.

Kirjan kanssa sinä istut ohjaajan paikalla oman työurasi kehittämisessä. Harjoitusten kautta vahvistat itsensä johtamisen taitoja, joita nykypäivän työelämässä vaaditaan. Opit hyödyntämään ketterän kehittämisen ajattelutapaa ja soveltamaan sitä oman työurasi muotoiluun. Kirja ohjaa sinut muutoksen taipaleelle nyt heti, mutta se opettaa sinulle elinikäisen tavan ajatella, toimia ja pysyä liikkeessä – ja muotoilla työelämästäsi juuri sinulle sopivaa.

Oma arvioni: Tämän täytettävän tehtäväkirjan harjoitukset tarjoavat etenkin liikahdusta työurallaan toivovalle lukijalle kiinnostavan matkan muun muassa työminän ja itselle merkityksellisten ja omien arvojen mukaisten uratavoitteiden äärelle. Työelämä vaatii tänä päivänä ketteryyttä meiltä jokaiselta, joten on hyödyllistä reflektoida aina silloin tällöin niin omia vahvuuksiaan kuin metataitojaankin. Tällainen reflektointi on avainasemassa myös itsetuntemuksen vahvistamisessa. Suosittelen.