Kirsi Sjöblom: Pikkumulperi ja pienet suuret tarinat – Mindfulness-satuja ja -harjoituksia

 

Kustantaja: PS-kustannus
Julkaisuvuosi: 2018
Kuvittanut: Milja Laine
Sivumäärä: 83 s.

Tämä kirja kertoo Pikkumulperista ja tarinoista, jotka ovat sekä pikkiriikkisen pieniä että suunnattoman suuria. Kirjassa tutustut Pikkumulperin esi-vanhempiin, jotka asuivat villin meren rannalla. Pääset tapaamaan myös pilvilaiva Burbiotin, ystävälliset kilpikonnat ja tilliäiset. Etpä arvaakaan, mitä yhden tilliäisen hatusta kasvaa? Kaikkein värikkäin tarina liittyy sirkukseen, jossa trapetsitaiteilijan tanssi lumoaa koko sirkusteltan ja aika tuntuu pysähtyvän. 

Kirjan kiehtovasti kuvitettujen kertomusten kautta päätyy myös tutkimusmatkalle omaan itseensä. Suuntautuvatpa matkat kauas tai aivan lähelle, seikkailu on läsnä joka ikinen päivä, kun avautuu sille, mitä kaikkea juuri tässä hetkessä tapahtuu. Tarinoihin liittyvien harjoitusten avulla niin isot kuin pienet seikkailijat tutustuvat helposti mindfulnessiin. Harjoituksissa kaikki kokemukset ovat yhtä sallittuja ja tervetulleita. Se, että erilaisia kokemuksia ei tarvitse vältellä, lisää usein merkittävästi myös rentoutta ja levollisuutta.

Oma arvioni: Suloisen Pikkumulperin, hellyttävien tarinoiden ja niiden herkän kauniin kuvituksen seurassa pienet lukijat voivat rauhoittua mukavasti. Tämänhetkisten tuntemusten äärelle pysähtymistä tukevat myös kirjan erilaiset mindfulness-harjoitukset. Niihin liittyvät äänitteet löytyvät täältäTietoinen, hyväksyvä läsnäolo onkin todella tärkeä taito ihan jokaiselle meistä ikään katsomatta. Milloin olet viimeksi pysähtynyt vaikkapa hengityksen äärelle? 

Kirja sopii mielestäni mainiosti varhaiskasvatukseen. Suosittelen.