Minna Lindgren: Sävelsinkö

 

Kustantaja: Teos
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 234 s. 

Iina Suvirimpi on etenemässä akateemisella urallaan. Tutkimus säveltäjänero Paavo Keistiöstä vaatii mittavaa haastattelurupeamaa. Se on kunnia, joka on vain harvalle suotu. 

Vaikka jälkimodernistisesta musiikista on jo lähtökohtaisesti vaikea keskustella luontevasti, Iinan nauhuriin jää vain Keistiön outoja höpinöitä ja kitalakeen vetisten piparkakkujen tuntu. Vaikeuskerrointa nostaa Keistiön kodissa hiippaileva outo nainen.

Vai ovatko säveltäjän puheet sittenkin osoitus syvemmästä musiikillisesta ajattelusta? Puhuvatko he lainkaan samasta asiasta. 

Sävelsinkö on viisas ja humoristinen teos ihmisten keskinäisen ymmärtämisen vaikeudesta ja siitä, kuinka eri tavoin kokonaista elämäntyötä voidaan katsoa.

Oma arvioni: Minna Lindgren on jälleen ajan hermolla. Tällä kertaa kyytiä saavat etenkin yliopistomaailman nykytouhut, joissa olisi paljon parantamisen varaa. Myös vanhustenhuolto nousee jälleen esille. Kirjailijan räväkkä huumori puri jälleen, vaikka  henkilöhahmot olivatkin minun makuuni  hieman liian karikatyyrimäisiä. Jos etsit viihdyttävää psykologista romaania, on Sävelsinkö kelpo valinta.