Ted Forsström & Åsa Lucander: Hissun kissun, Hilja!

 

Kustantaja: Etana Editions
Julkaisuvuosi: 2023
Suomentanut: Johannes Ekholm
Sivumäärä: 35 numeroimatonta sivua

Isä on nukuttamassa lasta, mutta iltasadun lukeminen keskeytyy kerta toisensa jälkeen kun perheen koira Hilja alkaa haukkua hullun lailla. Koko ajan tapahtuu jotain odottamatonta, sekä oikeasti että Hiljan vilkkaassa mielikuvituksessa. Mummiko se sieltä tulee antamaan kalkkunaa, vai ovatko oravat kenties rakentaneet pesän leivänpaahtimeen? Hiljan on paras tarkastaa tilanne heti...

Jokainen, joka on joskus yrittänyt nukuttaa lasta, tietää kuinka herkkä tuo tilanne on. Hissun kissun, Hilja! on lämminsävyinen iltasatu, jonka epätavallinen sekoitus tuttua arkea ja mielikuvituksellisia hullutuksia saavat hymyn huulille.

Oma arvioni: Tämä lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2023 on ilmestynyt alun perin ruotsiksi nimellä Snälla Stella, sluta skälla! (Förlaget). Tarina on minusta mukavan arkinen, mutta mielikuvituksen voima tuo siihen kivasti yllätyksellisyyttä. Kirjan kuvitus tukee tekstiä erinomaisesti ja tarjoaa kiinnostavia yksityiskohtia pienten lukijoiden iloksi. Hauska iltasatukirja etenkin koiraperheisiin. Oli mukavaa lukea tämä kirja sekä suomeksi että ruotsiksi.