Tiia Minaya: Vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä – Käytä kehosi viisautta

 

Kustantaja: Viisas Elämä
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 160 s.

On täysin mahdollista, että koko elämä muuttuu, kun hermosto palaa takaisin turvan tunteeseen. 

Viekö sosiaalinen jännittäminen liikaa energiaa elämässäsi? Tuntuuko, että arkipäivän tilanteiden aiheuttama jännitys vie voimat?

Jos mikään ei ole aiemmin auttanut jännittämiseen, on aika kääntää katse kohti viisasta kehoasi. 

Tiia Minayan kirja Vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä opastaa selkeästi ja kannustavasti, miten kehon ja mielen yhteyttä vahvistamalla voimme päästä eroon elämäämme rajoittavasta sosiaalisesta ahdistuksesta. Sosiaalinen jännittäminen on usein aivojemme ja kehomme reaktio menneisyyden traumaattisiin kokemuksiin. Mielen ja kehon yhteistyöllä hermoston krooninen ylivireystila saadaan purettua. Viisas kehomme tietää jännityksemme juurisyyt ja antaa ratkaisut jännityksestä vapautumiseen.

Kirja tarjoaa vertaistukea jännittäjille ja konkreettisia työkaluja arkeen. Teoksen lohduttava sanoma antaa toivoa ja uskoa siihen, että jokainen voi kehonsa viisauden avulla tulla sinuiksi itsensä ja jännittämisensä kanssa. Mindfulness-harjoitukset, keholliset menetelmät, itsemyötätunto, tunnetaidot ja mielen muokkaus auttavat saavuttamaan rennomman elämän.

Oma arvioni: Usein kuulee sanottavan, että pieni jännitys on hyväksi. Totta, sillä se auttaa fokuksen ylläpitämisessä.  Jos sosiaalinen jännittäminen kuitenkin rajoittaa elämääsi ja kuormittaa arkeasi liikaa, tämä kirja voi tarjota sinulle keinoja jännityksen ja sen aiheuttaman ahdistuksen vähentämiseen. Teoksen vinkit ja harjoitukset pohjautuvat sekä asiakastyön tuloksiin että kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin. Itsekin tunnistan etenkin säännöllisen mindfulness-harjoittelun kehoa rentouttavat sekä mieltä tyynnyttävät vaikutukset ja itsemyötätunnon voiman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä. Siksi suosittelen näiden itsehoidollisten menetelmien kokeilemista myös sinulle. Saatat yllättyä.