Ilkka Koppelomäki: Onnellisuusminuutti - Saa mitä haluat

 

Kustantaja: Viisas Elämä
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 127 s.


Haluatko onnellisen loppuelämän?

Onnen saavuttamista on pidetty monimutkaisena. Entä jos se onkin helppoa? Kirjassaan Onnellisuusminuutti Ilkka Koppelomäki purkaa onnellisuuden myyttejä. Hän osoittaa, että onnen saavuttaminen voi olla yksinkertaista ja jokaiselle mahdollista. Siihen ei vaadita mitään muuta kuin uskallus tuntea onnellisuutta. 

Kirjan ydin on Onnellisuusminuutti-harjoitus, jonka avulla elämästä voi helposti tehdä päivä päivältä onnellisempaa. Harjoitusta testanneiden tarinat herättävät henkiin sen voiman. Koppelomäki jakaa omista kokemuksistaan, valmentajan työstään ja kehittämästään Saa mitä haluat -menetelmästä ammentamansa opit siihen, miten voidaan saavuttaa onnentäyteinen elämä olosuhteista riippumatta. Onnellisuus kuuluu jokaiselle.

Oma arvioni: Koppelomäki muistuttaa lukijoita siitä, että onnellisuus ei ole kiinni olosuhteista eikä elämäntilanteesta. Jokainen meistä määrittelee itse, mitä se juuri meille merkitsee. Onnellisuutta on mahdollista kokea myös vaikeina aikoina. Onnellisuutta voi tuntea vaikkapa jo siitä, että on jälleen saanut herätä uuteen päivään. Kysymys ei ole siitä, että olisi saanut elämässä kaiken haluamansa ja  saavuttanut jokaisen unelmansa. Onnellisuus on ennemminkin sitä, että iloitsee siitä hyvästä, mitä elämässä on ollut, osaa olla kiitollinen siitä, mikä on hyvin juuri nyt ja uskaltaa unelmoida. 

Tämän tuoreen ja toiveikkaan kirjan keskeisimmän viestin voi mielestäni tiivistää seuraavasti: 
”Onnellisuus on sinussa. Anna itsellesi lupa ja vapaus kokea se.” 

Tässä kirjassa esitellään keinoja, milloin ja miten Onnellisuusminuutti on mahdollista toteuttaa. Vaikka en vielä tiedäkään, mitä se saa omassa elämässäni aikaan pidemmällä tähtäimellä, suosittelen ainakin kokeilemaan sitä.  Jos haluat lisätä onnellisuutta elämässäsi, kannattaa tutustua myös oheiseen sivustoon: www.saamitahaluat.fi