Kirja-arvio: Enni Yli-Hynnilän uusimmat runot antavat äänen nuorille naisille

Enni Yli-Hynnilän kolmas runokokoelma Toistaiseksi tuntematon on ylistys nuorelle aikuisuudelle ja modernille naiseudelle.


”koska nuoruus on toivo
nuoruus on mahdollisuus
nuoruus on asenne
joka ei vanhene”


Runoissa puhutaan arkisista asioista, rakkaudesta ja elämästä ylipäätään suoraan ja kaunistelematta. Kaikki on välillä hyvin, mutta seuraavassa hetkessä koko maailma onkin jo ihan paska.  Runot kertovat raikkaasti myös nuoriin naisiin kohdistuvista oletuksista ja aikuisuuteen liittyvistä odotuksista. Varsinkin jälkimmäiset saivat keski-ikäisen lukijan hymyilemään. Runojen kertojat eivät säästele tunteissaan, sillä läsnä ovat niin pelko, riittämättömyys, ulkopuolisuus kuin vihakin, mutta myös rakkaus, ilo ja huolettomuus. Teksteistä löytyy myös huumoria. Ja sitähän elämässä tarvitaan, ollaan sitten minkäikäisiä naisia tahansa.

Enni Yli-Hynnilän runoista etenkin monet aikuisuuden kynnyksellä olevat tytöt ja omaa identiteettiään etsivät nuoret naiset voivat löytää samaistumispintaa, joten voin suositella Toistaiseksi tuntematon -kirjaa heille, mutta sopii se toki luettavaksi kypsemmillekin naisihmisille. 


Enni Yli-Hynnilä: Toistaiseksi tuntematon

Kustantaja: Enostone
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 87 s.

P.S. Kiitos kustantajalle saamastani arvostelukappaleesta.